2024-04-25 03:18

Cum a reușit un FALS preot să păcălească mii de credincioși

 |  19:46
Cum a reușit un FALS preot să păcălească mii de credincioși

Un tânăr de 18 ani din Galați care se dădea drept preot s-a ales cu două dosare penale pentru înșelăciune. Ar fi mers să vestească Boboteaza într-un cartier și ar fi încasat bani fară drept de la oameni.

De altfel, pe conturile de pe rețelele sociale băiatul tot cere donații, ba pentru ridicarea unei biserici, ba pentru obiecte folosite la slujbe ori o raclă. În fața camerei de filmat, a insistat că păstorește o parohie într-o comună din Vrancea. Tânarul spune că ar fi fost încadrat că preot în 2019, adică pe când avea numai 16 ani, transmite Protv.

Primarul din Ruginești, aflat la al treilea mandat, s-a lepădat, însă, de suspect.

Ion Avram, primarul com. Ruginești, jud Vrancea: „Nu avem așa ceva, nu avem preot așa tânăr. Nu, nu. Nu știu nimic.”

Săptămână trecută, locuitorii unui cartier din Galați au chemat poliția...

Nu pentru că ar fi mirosit înșelăciunea, ci mai degrabă fum de țigară. Căci așa-zisul preot luase o pauză de la vestirea Bobotezei și trăgea cu nesaț alături de alți doi tineri, într-o scară de bloc.

La audieri, suspectul nu a putut prezenta o legitimație de preot al Bisericii Ortodoxe Române. În schimb a afirmat că ar fi ajuns să-l slujească pe Domnul...pe căi europene.

Polițiștii au stabilit că, în luna decembrie, prin intermediul unui cont deschis pe Facebook, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani pentru construirea unui lăcăș de cult.

Când a aflat că lucrurile sunt mai serioase decât credea și că are deja două dosare penale, Ionut a mărturisit că se gândește să lepede haina preoțească.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE