2021-06-17 19:52

CRIZĂ de hârtie pentru buletine. Ce trebuie să știți dacă v-a expirat documentul

 |  22:44
CRIZĂ de hârtie pentru buletine. Ce trebuie să știți dacă v-a expirat documentul

Dacă v-a expirat cartea de identitate, să stiţi că preschimbarea documentelor în aceasta perioadă întârzie mult - până la o lună de zile! În serviciile de evidenţă a populaţiei se pot tipări doar câteva documente zilnic, după ce furnizorul care producea materialul pentru acte a fost schimbat. Până când situaţia va reintra în normal, cei cu documente expirate nu vor fi sancţionaţi. În timpul stării de alertă, valabilitatea acestora se prelungeşte automat.

Cine vrea să își schimbe buletinul în această perioadă primește noul document cu mare întârziere. Poate aștepta chiar și 30 de zile!

Probleme sunt în toată țara. S-a schimbat furnizorul care producea materialul plastic, iar utilajele acestuia nu sunt compatibile cu dispozitivele învechite ale statului român. Au fost trimise în Germania pentru a fi reconfigurate, iar procedura durează, transmite TVR.

Aceasta întârziere nu trebuie să fie însă un motiv de îngrijorare. Pentru preschimbare sunt la dispoziție 90 de zile după încetarea stării de alertă.

În acest moment, autoritățile emit documente de identitate doar celor le-au pierdut sau le-au distrus și celor care trebuie să plece în străinătate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE