2023-03-24 04:17

Crește VÂRSTA de pensionare și în România? Anunțul ministrului Muncii

 |  22:40
Crește VÂRSTA de pensionare și în România? Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Marius Budăi a venit cu precizări legate de scandalul din Coaliție față de creșterea vârstei de pensionare a femeilor de la 63, la 65 de ani, menționată în PNRR.

”Tot mai des mă întreb oare ce au gândit acești oameni când au gândit PNRR. Din punctul meu de vedere, sigur nu s-au gândit la oameni pentru că noi nu avem speranța de viață din vest și nu putem s punem carul înaintea boilor.

Eu cred că noi suntem obligați întâi să ridicăm speranța de viață a oamenilor și apoi să discutăm câteva aspecte care deja există în legislația actuală. Nu văd de ce am înlocui niște lucruri care funcționează bine și nu văd de ce, după vârsta de 65 de ani am interzice dreptul la pensie a anumitor cetățeni.

Dreptul la pensie, am spus foarte bine, pentru că dacă îi prelungești vârsta de pensie îi interzici dreptul la pensie și atunci noi  PSD am spus-o de multe ori că nu susținem acest aspect. Eu susțin din punctul de vedere al profesionistului, din punctul de vedere al celui care este atent la ceea ce se întâmplă în viața actuală a cetățenilor români și sub nicio formă nu o vom susține”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Ministrul Muncii a precizat faptul că CCR a dat posibilitatea femeilor din România să lucreze până la vârsta 65 de ani, însă legea 263 din 2010, care este în vigoare de 1 ianuarie 2011 are în anexa nr 5 o prevedere legată de creșterea graduală a vârstei de pensionarea tât pentru femei, cât și pentru bărbați.

”Iar în ianuarie 2030, dumneavoastră, doamnele veți ajunge la vârsta de 63 de ani. Vedem evoluția până atunci a ridicării nivelului de trai, speranța de viață sănătoasă care este mai mică decât speranța de viață și atunci vom discuta despre o eventuală etapizare. De creștere vârstei noi PSD ne opunem total și nu vom aproba acest lucru. Da, suntem de acord să încurajăm pe cineva să stea în câmpul muncii și acum dacă cineva își dorea să muncească atât de mult, atât cât sănătatea îi permite, nu o interzice. Suntem într-un joc așa de a schimbat. Dar PSD nu susține majorarea vârstei de pensionare”, a subliniat Marius Budăi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-16

In legatura cu acest articol...

VIDEO Premierul Ciucă anunță posibilitatea de a se PLAFONA prețul RCA

CAMPIONII Europeni la cheltuielile cu salariile bugetarilor. Câți angajați la stat are România

Speranțe pentru economie. Cotaţia barilului de petrol a COBORÂT sub 70 de dolari
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE