2024-04-20 09:24

Cresc sentimentele de ANXIETATE și însingurare în rândul tinerilor

 |  21:12
Cresc sentimentele de ANXIETATE și însingurare în rândul tinerilor

În context pandemic, sentimentele de însingurare şi anxietate cresc tot mai mult în rândul tinerilor, dar cel mai afectate sunt fetele. E concluzia la care au ajuns cercetătorii finlandezi după studiul care măsoară în mod regulat bunăstarea copiilor.

Evolutia crizei sanitare şi perioadele tot mai frecvente de învăţământ la distanţă au făcut ca 30 la sută dintre fete să răspundă că se simt singure şi triste destul de des sau tot timpul, dar şi speriate că s-ar putea îmbolnăvi cineva drag. E o creştere enormă faţă de anii anteriori. În comparaţie, la băieţi proporţia e de 10 la sută.

Peste 300 de cazuri zilnic înregistrate în Austria timp de o săptămână au determinat autorităţile din districtul Braunau, unde rata de vaccinare e de sub 50 la sută, să instituie controale rutiere. Sunt verificaţi nu cei care intră în intreaga regiune, ci cei care o părăsesc. Şoferilor li se cere certificatul prin care demonstrează că sunt vaccinaţi, testaţi sau recuperaţi după boală. Sunt exceptaţi doar copiii cu vârste sub 12 ani şi persoanele cu programări importante la autorităţi.

Certificatul de vaccinare, din ce în ce mai solicitat în tot mai multe situaţii şi în tot mai multe ţări europene, le va fi necesar olandezilor pentru a merge la... toaletă, în localuri. Adică au voie să stea pe terase cât doresc, dar când vor să utilizeze toaleta, trebuie să facă dovada unui astfel de document. La fel, dacă începe brusc să plouă şi trebuie să se adăpostească undeva.

În Olanda, codul QR, care certifică faptul că persoana a fost vaccinată, este obligatoriu de la vârsta de 13 ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE