2021-05-10 02:01

Coronavirus. Vești bune pentru românii cu credite: Băncile au început să amâne plata ratelor

 |  19:00
Coronavirus. Vești bune pentru românii cu credite: Băncile au început să amâne plata ratelor

Mai multe bănci din România încep să suspende plata ratelor la credite, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice.

Astfel, potrivit Profit.ro, CEC Bank va anunța la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice. Pentru clienții persoane juridice care întâmpină dificultăți în acesată perioadă, CEC Bank va discuta soluții individual cu fiecare firmă în parte.

 

Pentru unii clienți, și Banca Transilvania a anunțat extinderea perioadei de grație pana în luna mai, dar numai în cazul cardurilor de credit, sumele de restituit obligatoriu lunar fiind mult mai mici decât încazul creditelor ipotecare și de nevoi personale.

În ceea ce privește decizia CEC Bank, de suspendare vor putea beneficia toți clienții – persoane fizice ai băncii de stat, în condițiile în care CEC Bank are o proporție a clientelei digitalizate mult mai mică decât în cazul altor bănci. Banca dorește să sprijine astfel clienții care vor avea dificultăți de deplasare în agențiile băncii în perioada epidemiei coronavirus. Facilitatea va fi acordată nu doar clienților aflați în carantină sau izolați la domiciliu, ci tuturor clienților persoane fizice, pentru a evita deplasări în comunitate în perioada în care autoritățile recomandă românilor să stea cât mai mult în casă. CEC bank avea un sold al creditelor acordate persoanelor fizice de 6,6 miliarde de lei la finele anului trecut, majoritatea împrumuturi imobiliare / ipotecare ș de nevoi personale. Soldul creditelor pe carduri de credit era de doar 270 milioane de lei din totalul de 6,6 miliarde de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE