2021-03-09 00:42

COPIII intră în CARANTINĂ dacă revin cu parinții vaccinați dintr-o ţară cu incidenţa ridicată de COVID-19

 |  17:10
COPIII intră în CARANTINĂ dacă revin cu parinții vaccinați dintr-o ţară cu incidenţa ridicată de COVID-19

Copiii care merg cu părinţii vaccinaţi într-o ţară cu incidenţa ridicată de COVID-19 vor fi nevoiți ca la întoarcerea în România să intre în carantină, deoarece reprezintă un vector de transmisie, au anunţat reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

"Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. În orice caz, dacă, să spunem, o familie care călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19 la întoarcerea în România copilul prezintă riscul de a răspândi boala, el este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de 10 zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei”, a explicat Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, citată de News.ro.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE