2024-04-20 12:44

Concediu în plus pentru STAT prea mult pe scaun! Unde se întâmplă

 |  20:55
Concediu în plus pentru STAT prea mult pe scaun! Unde se întâmplă

Angajaţii de la un centru de asistenţă socială au cerut concediu în plus, mai exact şapte zile, pentru pentru stat prea mult pe scaun, la monitoare şi la volan, în cazul conducătorilor auto.

Solicitarea aparţine angajaţilor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Târgu Neamţ, institiţie aflată în subordinea legislativului nemţean, urmând ca ea să fie discutată la viitoarea şedinţă a consilierilor judeţeni. Cât despre proiectul de hotărâre, el a fost iniţiat de preşedintele Ionel Arsene.

Pentru ca cererea să aibă „greutate“, a fost întocmită şi o expertiză a locului de muncă, care a fost realizată la sfârşitul anului trecut, de către un medic specialist în medicina muncii. Concluziile sunt că personalul centrului, inclusiv conducătorii auto de aici, pare a fi expus unor riscuri teribile, cum altele nu-s prin alte locuri, de unde și cererea de concediu în plus .

„De departe, cel mai cel proiect mi se pare cel pentru aprobarea concediului suplimentar de 7 zile lucrătoare, deoarece lucrează în condiţii deosebite, grele, vătămătoare sau periculoase. Iniţial am crezut că cei 54,5 titulari de posturi (…) au fost trimişi pe front în Ucraina, să apere oraşul Bakhmut. Dar nici pe departe, ba chiar sunt cu mult mai oropsiţi decât soldaţii şi voluntarii care apără democraţia în ţara vecină“.

Aceasta este reacţia ironică a lui Laurenţiu Creţu, consilier judeţean USR, care a postat pe Facebook detalii despre cererea aiuritoare ce urmează să fie discutată la Consiliul Judeţean. Acesta a mai menţionat că directoarea centrului din Târgu Neamţ are un venit lunar net de 8.056 de lei, iar contabila şefă încasează ceva mai puţin, 7.374 lei.

În ceea ce priveşte riscurile la care este supus personalul TESA de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi au fost enumerate stres psihic datorat multitudinii problemelor decizionale, poziţii de lucru şezânde la birou, riscuri de contaminare cu agenţi biologici datorită lucrului cu documente din arhivă şi expunere la monitoarele calculatoarelor.

Şi şoferii muncesc în condiţii tare grele, factorii care le pot creea probleme fiind: riscuri legate de lovire de către alt mijloc de transport, suprasolicitare psihică, expunere la temperaturi extreme, riscuri legate de poziţia şezândă prelungită, tulburări de somn şi de vedere din cauza condusului suprasolicitant şi posibile afecţiuni gastro-intestinale tot din cauza condusului.

„Înţeleg că personalul de specialitate desfăşoară activităţi de îngrijire şi asistenţă pentru a răspunde nevoilor specifice ale persoanelor cu handicap şi acest personal este în prima linie expusă agresiunilor fizice şi verbale din partea asistaţilor, însă nu pot înţelege cu ce am greşit noi în faţa personalului TESA sau a şoferilor acestei instituţii, care imediat după angajare au semnat fişa postului“, a mai notat consilierul Creţu.

Sursa: Social.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE