2024-04-19 08:51

Comisia Europeană reacționează dur după cazul jurnaliștilor și activiștilor de mediu BĂTUȚI

 |  22:03
Comisia Europeană reacționează dur după cazul jurnaliștilor și activiștilor de mediu BĂTUȚI

Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România a reacționat cu privire la atacul mafiot de joi seară, dintr-o pădure din Suceava. Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îți faci meseria, iar autoritățile naţionale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei, a declarat Ramona Chiriac.

„Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de informația apărută în presă, potrivit căreia doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost agresaţi într-o pădure din județul Suceava în timp ce îşi făceau meseria.

Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îți faci meseria. Informaţiile sunt un bun public. Trebuie să îi protejăm pe jurnalişti, căci ei sunt cei care asigură transparenţa.

Autoritățile naţionale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene și sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale.

Aşa cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Comisia lucrează la o lege care să garanteze independenţa presei.

Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!”, a declarat Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Ramona Chiriac.

Reacția Comisiei Europene vine după ce un jurnalist care filma un documentar despre tăierile ilegale de lemn din Suceava a fost bătut, alături de un coleg și un activist de mediu, de un grup de 20 de indivizi, care i-au atacat cu bâte și topoare. Cei trei au ajuns la spital, iar aparatura le-a fost distrusă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE