2024-04-18 19:34

Codul Rutier s-a MODIFICAT! Care sunt noile reguli pentru șoferi

 |  22:08
Codul Rutier s-a MODIFICAT! Care sunt noile reguli pentru șoferi

Polițiștii rutieri au noi atribuții, astfel că șoferilor, care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, li se va putea retrage permisul fără a mai avea drept de circulație pentru cel puțin 12 ore. Asta prevede o modificare a Codului Rutier care a intrat în vigoare de curând.

Schimbarea codului rutier a venit de la sine, după nenumărate situații penibile la un control în trafic și după ce în instanțe s-au strâns munți de dosare depuse de șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Acum, cel care refuză testarea nu mai are dreptul să conducă până când primește rezultatul analizelor de sânge.

Polițistul poate dispune retragerea permisului auto „până la ora 8.oo a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore". În acest caz, titularul permisului auto va primi o dovadă înlocuitoare a carnetului, însă fără drept de circulație.

O altă modificare adusă la Codul Rutier le permite polițiștilor de frontieră să verifice daca șoferul care intră sau iese din țară se regăsește pe lista celor cu permise reținute sau cu alte sancțiuni primite în trafic. Fie că e vorba de un tractor sau tramvai.

Sursa: TVR


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE