2022-08-15 22:07

COD PORTOCALIU: instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente

 |  14:06
COD PORTOCALIU: instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat pentru perioada 3 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 23:00 averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină, potrivit IGSU.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal și munte, precum și în Transilvania și local în Oltenia, Moldova și nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

În zonele de munte și în nord-vestul Olteniei vor fi averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat și în restul țării.

❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE