2020-10-28 13:48

Cine trebuia să aibă grijă de Podul Constanța

 |  16:52
Cine trebuia să aibă grijă de Podul Constanța

Podul Constanța se află în proprietatea statului, administrarea Ministerului Transporturilor și concesionat Companiei Naționale de Cai Ferate CFR SĂ, și nu în administrarea Primăriei Municipiului București.

Primăria Municipiului București, prin direcția de specialitate, a emis, la cererea Companiei Naționale de Cai Ferate CFR SĂ, două autorizații de construire în anul 2006, ulterior CFR SĂ nedepunând NICIO ALTĂ SOLICITARE pentru emiterea unor autorizații de construire, susțin reprezentanții municipalității. 

"Prin urmare, singură instituție abilitată de lege să execute lucrări de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Națională de Cai Ferate CFR SĂ", au explicat reprezentanții Municipalității.

 Autorizațiile emise în anul 2006 sunt următoarele:

• Autorizația de construire nr. 221 din 19.04.2006 - „Reabilitarea liniei CF București-Constanța componentă a coridorului IV Pan European pentru lucrările aferente Municipiului București - tronson sector 1 + 2 fără Stația CF București Băneasa”;

• Autorizația de construire nr. 222 din 19.04.2006 - „Reabilitarea liniei CF București-Constanța componentă a coridorului IV Pan European pentru lucrările aferente Municipiului București - Stația CF București Băneasa”.

"Precizăm că singurul aviz solicitat în ultimii ani pentru Podul Constanța a fost cel din 13 iulie 2017, când, la solicitarea Companiei Naționale de Cai Ferate 'CFR' SĂ, Primăria Municipiului București a emis un aviz de intervenție necesar executării unor "lucrări de îndepărtare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanții la traficul rutier în zona Pod Constanța (intersecția Calea Griviței cu sos. Chitilei - Bd Bucureștii Noi), lucrări ce urmau a fi executate de Compania Națională de Cai Ferate CFR SĂ București, sucursala regională București - secția L3 București", au explicat sursele citate.

Mai mult decât atât, zilele acestea, specialiștii Municipalității au avut o serie de discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Cai Ferate CFR SĂ, care au dat asigurări că vor demara de urgență procedurile pentru punerea în siguranță a podului, pe care îl vor reabilita concomitent cu lucrările de modernizare a carosabilului  ce vor fi realizate de Primăria Capitalei pe Calea Griviței.

"Menționăm că Primăria Municipiului București are prevăzuți bani în bugetul pe anul 2018 pentru lucrări de reabilitare a carosabilului și a caii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviței, iar Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va actualiza în regim de urgență studiul de fezabilitate pentru supralargirea Caii Grivița (incluzând zona Podului Constanța) dar și a bd Bucureștii Noi, pe porțiunea care nu a fost reabilitată odată cu lucrările la linia de metrou M4, astfel încât proiectul să fie demarat anul acesta", au mai adăugat reprezentanții Municipalității.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE