2021-10-25 12:44

CERTIFICATUL VERDE, introdus în Capitală de vineri noapte. Care sunt RESTRICȚIILE

 |  16:57
CERTIFICATUL VERDE, introdus în Capitală de vineri noapte. Care sunt RESTRICȚIILE

Certificatul verde va fi introdus în Capitală începând de vineri de la miezul nopții. Decizia va fi anunțată după şedinţa CNSU care a fost reprogramată pentru mâine.

Se schimbă total regulile de pandemie. Certificatul verde va fi introdus în Capitală începând de vineri la miezul nopții. Decizia va fi anunțată după şedinţa CNSU care a fost reprogramată pentru mâine

Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, persoanele vaccinare vor putea ieşi din casă fără restricții, chiar dacă localitățile lor intră în carantină, la incidența de peste 6 la mie, nu peste 4 la mie, aşa cum este acum.

Magazinele se vor închide la ora 18, la o incidența de peste 6 la mie, nu peste 4 la mie, aşa cum este acum, a anunţat, astăzi, premierul Florin Cîţu.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test COVID-19

Certificatul verde va fi folosit la mall 

Hotărârea mai prevede delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, practic, la mall, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală, precum și introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE