2024-04-19 02:08

Celebru restaurant din Sectorul 5, ÎNCHIS de ANPC. Ce au găsit inspectorii

 |  20:53
Celebru restaurant din Sectorul 5, ÎNCHIS de ANPC. Ce au găsit inspectorii

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis temporar un restaurant din Sectorul 5 al Capitalei, după ce consumatorii s-au plâns în legătură cu produsele servite la această unitate, dar și în legătură cu mizeria.

Potrivit ANPC, alerta a venit pe o rețea de socializare. „Comisarii ANPC au realizat o verificare a Restaurantului Excellence, din sectorul 5 al Capitalei, administrat de operatorul economic Selenium Expres Service SRL.

În urma acestei acțiuni, echipa de control a constatat că operatorul prestează servicii de alimentație publică care pot pune în pericol viața, sănătatea și interesele economice ale consumatorilor”, transmite ANPC, luni, într-un comunicat de presă.

Comisari au constatat că erau folosite materii prime, semipreparate și preparate finite fără elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum, pentru a se putea stabili conformitatea acestora, nu era respectat regimul de temperatură al produselor, respectiv preparate finite calde depozitate în spațiul frigorific, față de minimum + 60 grade C, cât ar fi fost conform reglementărilor.

Spațiile frigorifice erau neigienizate, cu zone ruginite, mucegai si chedere rupte.

De asemenea, erau folosite tăvi de copt degradate, ustensile de bucătărie neprofesionale cu grad ridicat de uzură, bureți de sârmă pentru curățat vase, iar colectarea reziduurilor se făcea în recipiente tip pubele fără capac și acționare la picior.

Comisarii au constatat și schimbarea stării termice a produselor, folosirea unor legume cu modificări organoleptice de aspect consistență și culoare, dar și depozitarea produselor alimentare direct pe paviment.

În plus, grătarul folos era total neigienizat, cu arsuri masive și depozite de resturi alimentare.

Nu erau respectate vecinătățile în spațiul frigorific (ouă neigienizate lângă preparate semipreparate din carne), lipseau plasele pentru insecte și nu erau indicați în listele meniu alergenii și a produsele realizate din materii prime congelate.

La restaurant se foloseau mijloace de cântărire fără verificare metrologică și lipsea autorizația de funcționare pe anul în curs.

În urma constatărilor, comisarii ANPC au aplicat o amendă în valoare de 20.000 lei, au oprit definitiv de la comercializare peste 100 kg de produse alimentare neconforme, în valoare de circa 2.500 lei și s-a decis oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE