2024-04-24 16:18

Cel mai lung parc liniar din Europa va fi construit în Sectorul 6

 |  17:00
 Cel mai lung parc liniar din Europa va fi construit în Sectorul 6

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că vrea să construiască în următorii ani cel mai lung parc liniar din Europa, de-a lungul străzii Liniei, care unește Pasajul Lujerului cu Strada Valea Cascadelor.

El a spus, într-o postare pe Facebook, că proiectul va avea trei faze, dintre care prima e deja începută. Prima fază vizează construirea unui parc de 4 hectare în zona Lujerului, între complexul comercial Cora și mall-ul Plaza România.

„Va fi gata în următoarele 9 luni. Este enorm de scos acolo, mă refer la deșeurile din construcții depozitate de-a lungul timpului. Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă să ajute, deși nu le pot acum atribui vina directă”, a scris Ciucu.

Faza a doua a proiectului însemnă crearea a încă 6 hectare de spațiu verde, până la mall-ul AFI Cotroceni, potrivit lui Ciucu. „Am vorbit cu managementul AFI si vor să ajute la construirea acestui parc. Sunt în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani. Îmi doresc să avem aceste două faza încheiate până în toamna lui 2024”, a spus Ciucu.

Faza a treia ar urma să lege Valea Cascadelor de Lujerului. „Aici lucrurile sunt mai complicate, pe lângă terenul pe care trebuie să îl închiriem de la CFR, trebuie să cumpărăm una dintre cele doua linii de la un agent economic privat, deci o line de cca. 1,7 km și o lățim de cca. 5m. Îmi doresc să începem această fază până în vara anului 2024”, a mai scris Ciucu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE