2024-04-24 19:05

Ce SALARIU ar face fericită o femeie din România

 |  16:07
Ce SALARIU ar face fericită o femeie din România

Una din trei românce ar fi fericită cu un salariu net lunar de cel puțin 1.000 de euro. În schimb, aproape o treime (32%) sunt de părere că venitul lunar care le-ar face să se simtă fericite este de cel puțin 2.000 de euro net, arată datele unui sondaj Dynata, citat de Agerpres.

Cu ajutorul cercetării, aplicația Revolut a vrut să afle care este percepția româncelor despre veniturile dezirabile. Sondajul arată că femeile consideră mai mult ca bărbații că este importantă fericirea adusă de un salariu mare.

Astfel, 33% dintre femei spun să se simt împlinite dacă au un venit net lunar cuprins între 3.000 și 10.000 de euro, față de 31% în cazul bărbaților. De altfel, același studiu arată că în 2022, 40% dintre femei au beneficiat de o creștere de salariu (egală, superioară sau inferioară inflaţiei), faţă de 49% dintre bărbaţi.

În schimb, 21% dintre femeile care au participat la cercetare nu cred că li se va mări salariul nici în 2023, un procent mai mare atât mediei la nivel naţional (18%), cât şi celui înregistrat în rândul bărbaţilor.

Potrivit sursei citate, rezultatele sondajului pot fi puse într-un context al inegalităţilor de gen de natură economică şi financiară şi al evoluţiei acesteia, în timpul pandemiei de COVID-19 şi în ultimele luni.

”Din cauza transformărilor suferite la nivel global de societate din cauza pandemiei de COVID-19 şi a creşterii costului vieţii, peste 64 de milioane de femei şi-au pierdut locurile de muncă, ceea ce s-ar traduce într-o pierdere globală de 800 de miliarde de dolari la nivelul veniturilor individuale, potrivit OXFAM . Totodată, de două ori mai multe tinere şi-au pierdut locurile de muncă, în comparaţie cu bărbaţii", spun autorii sondajului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-08

In legatura cu acest articol...

Victimele violenţei domestice ar putea beneficia de ordin de protecţie extins de la șase luni la un an




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE