2024-04-25 16:23

Ce momente ARTISTICE vor avea loc la maratonul vaccinării din București

 |  21:48
Ce momente ARTISTICE vor avea loc la maratonul vaccinării din București

Persoanele care vor participa, începând de vineri, la maratonul de vaccinare din Bucureşti, la Biblioteca Naţională a României şi la Sala Palatului, se vor bucura zilnic şi de un program cultural, informează Ministerul Culturii.

"Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian", Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului", a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES.

Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu, care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil şi online pe pagina artistului.

"Aşa cum avem dreptul la cultură, avem şi dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid şi fără probleme teatrele, instituţiile de cultură şi chiar organiza evenimente. Şi eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru", a completat ministrul Culturii.

Începând de vineri (7 mai), ora 16,00 şi până luni (10 mai), ora 8,00, la Biblioteca Naţională din Bucureşti are loc Maratonul de Vaccinare - Ediţia Bucureşti, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din Bucureşti sau alte localităţi, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Maratonul bucureştean include şi Sala Palatului şi cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech şi implică 1.200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se imunizeze. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE