2024-04-24 07:27

Ce importanță mai acordă CULTURII societatea românească? Răspunsuri, argumente și contradicții

 |  15:32
Ce importanță mai acordă CULTURII societatea românească? Răspunsuri, argumente și contradicții

Două teme majore au dominat zona culturală a societății românești în ultimele zile. Prima a fost tema alegerilor locale; o temă importantă pentru lumea culturală pentru că rezultatul acestora va determina major direcția în care cultura va fi dirijată la nivel local.

Iar cea de-a doua temă s-a dezvoltat în jurul unei postări realizate pe Facebook de cunoscutul jurnalist Lucian Mîndruță, legată de nevoia de cultură.

Și dincolo de contextul mai larg în care aceasta a fost făcută, și de argumentele aduse atât de tabăra pro-Mîndruță cât și de cea anti-Mîndruță, întrebarea are fără îndoială nevoie de un răspuns. Într-o perspectivă de termen lung! Deoarece în funcție de acest răspuns, se vor croi politicile publice pentru acest domeniu, de către cei ce sunt sau vor fi la putere.

Și astfel, momentul alegerilor – și al celor locale, tocmai încheiate, și al celor parlamentare, ce urmează a avea loc pe 6 Decembrie – este cel mai bun moment pentru a re-pune întrebarea și pentru a căuta un răspuns!

Și propunem și un prim posibil răspuns, printr-o mică istorioară, care circulă pe internet! Se spune că, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial premierului britanic  Winston Churchill i s-a prezentat proiectul de buget anual. 

Citește continuarea pe BalletMagazine.ro/


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE