2020-10-25 14:56

Ce decizie a luat STB după ce un troleibuz a luat foc

 |  17:29
Ce decizie a luat STB după ce un troleibuz a luat foc

Societatea de Transport Bucureşti (STB) anunţă că instalaţiile electrice ale tuturor troilebuzelor vor fi reverificate, după incidentul de duminică dimineaţă, când un astfel de mijloc de transport a luat foc în centrul Capitalei. Din primele informaţii reiese că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică a troleibuzului care circula pe linia 86.

"Directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti - STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică, 07.06.2020, reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii, după ce un incendiu a izbucnit la un troleibuz din linia 86", se arată într-un comunicat de presă transmis de STB.

În vehicul se aflau doar un călător şi şoferul, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectaţi. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepţia liniilor de troleibuz 79 şi 86, din cauza opririi tensiunii în reţea, pentru a permite intervenţia pompierilor.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost achiziţionat pentru fosta RATB şi face parte din lotul produs şi livrat între anii 2004-2006, precizează STB.

"STB SA dă asigurări că acest caz este unul izolat, iar personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol. Directorul general al STB SA, Kansou, a dispus constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor în astfel de cazuri şi a dispus verificarea parcului de troleibuze, pentru a preîntâmpina, în viitor, apariţia unor astfel de evenimente", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-07

In legatura cu acest articol...

Pe cine dă vina Gabriela FIREA pentru incidentul cu TROLEIBUZUL în flăcări

Reacţia lui Nicuşor Dan după episodul cu troleibuzul în flăcări din Capitală: “Ilustrează perfect incompetenţa administraţiei Firea”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE