2024-04-19 13:03

Ce au găsit salvamontiștii la peste 2.500 m altitudine, în Munții Făgăraș

 |  19:01
Ce au găsit salvamontiștii la peste 2.500 m altitudine, în Munții Făgăraș

O bancă de fier și lemn a fost observată ieri de un turist pe un traseu montan în Munții Făgăraș, în Vârful Călțun la 2.505 metri. Acesta a povestit pe reţelele de socializare că s-a întâlnit pe traseu cu o familie din Sibiu care a montat banca acolo.

Postarea turistului a devenit în scurt timp virală. Oamenii şi-au exprimat opiniile pro şi contra dar salvamontiștii au avut o reacţie categorică.

„Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postate) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu.

Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 august, în același loc și la aceeași ora!", a scris turistul pe grupul Trasee montane de pe Facebook.

Reprezentanții Salvamont nu au apreciat demersul şi spun că banca ar trebui coborâtă de munte, mai ales că locul în care a fost amplasată este pe teritoriul judeţului Argeş, notează turnulsfatului.ro

„Este pe terenul Argeșului, nu în județul Sibiu. Nu poate face fiecare ce-l taie capul. Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen. Din punctul meu de vedere ar trebui coborâtă de acolo", a declarat sursei citate șeful Salvamont Sibiu, 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE