2021-04-15 10:15

Cartela de METROU s-ar putea scumpi. Ce spune ministrul Transporturilor

 |  22:49
Cartela de METROU s-ar putea scumpi. Ce spune ministrul Transporturilor

Ministrul Tranporturilor, Cătălin Drulă este de părere că scumpirea cartelelor de metrou ar putea fi „o opțiune”, în condițiile în care prețul acestora nu s-a mai schimbat de cinci ani. Totuși, Drulă susține că ar trebuie să fie luat în calcul și aspectul pandemiei și al condițiilor actuale, în care transportul public în comun ar putea reprezenta un motiv de teamă pentru cetățeni.

„Este o opțiune. Nu am avut această discuție. Aștept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla și acolo, dacă facem comparație cu alte capitale din zonă (...) Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem și în pandemie și oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”, a declarat Cătălin Drulă la Digi 24.

Ministrul Transporturilor a precizat că o creștere de preț ar putea contribui la bugetul companiei, dar nu ar umple golurile. Mai mult decât atât, el oferă drept exemplu o creștere de 20% pe zona tarifară, precizând că o cartela cu două călătorie nu trebuie să crească la fel ca prețul unui abonament.

„La o creștere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a declarat ministrul, potrivit sursei citate mai sus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE