2024-04-20 14:28

Carantină ridicată în comuna ilfoveană Berceni

 |  18:17
Carantină ridicată în comuna ilfoveană Berceni

Prefectura Ilfov anunţă ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni începând de joi, ora 22.00. Chiar dacă rata incidenţei cumulative a Covid la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la 6,48 la 4,77, aceasta se menţine ridicată, autoritățile locale făcând apel la responsabilitatea cetăţenilor.

"În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Berceni, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov", potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov.

Potrivit Hotărârii nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE