2024-04-19 06:11

Capră căzută într-o fântână, salvată de un pompier de la ISU Buzău

 |  15:46
Capră căzută într-o fântână, salvată de un pompier de la ISU Buzău

O capră căzută într-o fântână dezafectată și adâncă de aproximativ 20 de metri, a fost salvată de la moarte miercuri de către un brav pompier din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

"În această dimineaţă, la ora 10.18 minute, un apel prin numărul unic de urgenţă 112 solicita intervenţia pompierilor militari în satul Cândeşti, comuna Verneşti din judeţul Buzău, pentru salvarea unei capre căzută într-o fântână dezafectată, cu adâncimea de peste 20 de metri. La adresa indicată de apelant a fost mobilizat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, dotat cu echipamente specifice de salvare din medii ostile. După evaluarea situaţiei, plutonierul major Stancu Sorin, asigurat cu cordiţele de siguranţă de ceilalţi membri ai echipajului, a coborât în fântână, reuşind să scoată animalul în siguranţă la suprafaţă", se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

Prezentat drept "salvatorul zilei", plutonier major Sorin Stancu este, potrivit reprezentanţilor ISU, unul din cei mai experimentaţi membri ai instituţiei. "Multitudinea de intervenţii pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălţime sau în diferite spaţii, precum şi pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieţii a dus la dobândirea unei experienţe importante în domeniu", mai precizează sursa citată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE