2024-04-19 03:38

Când vor primi pensionarii AJUTORUL de 700 de lei. Anunțul ministrului Muncii

 |  22:34
Când vor primi pensionarii AJUTORUL de 700 de lei. Anunțul ministrului Muncii

Marius Budăi a transmis că ajutorul de 700 de lei acordat de guvern va ajunge la populaţie după calendarul normal al pensiilor. Astfel, spune ministrul Muncii, un român care încasa pensia pe 4 iulie, de exemplu, la aceeaşi dată va primi, odată cu pensia, şi cei 700 de lei.

„Luam cu modestie aceste masuri. Ne-am fi dorit ca sumele sa fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Incepand cu data de 1 iulie cupoanele vor fi gata. Pentru cei care incaseaza sumele pe card vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta şi pe talonul de pensie, iar pentru cei care primesc prin factor postal vor primi dupa calendarul incasarii pensiei. Daca pe 4 iulie incasa pensia, pe 4 sau 5 primeste pensia plus suma de 700 de lei.

O sa explic de cate ori am ocazia. Acum acel sprijin de 50 de euro este acordat in 4 transe, iunie, august, octombrie si noiembrie. In iunie am avut patru etape pana la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme. Daca nu va primi cineva cardul pana la sfarsitul lunii iunie, ci pe 5 iulie sa zicem, nu se pierde suma aferenta lunii iunie, ci ii intra pe card atunci.

Daca vor fi dificultati in implementare vom interveni imediat, ca acest sprijin sa ajunga la cei care au neaparata nevoie.

Vreau sa spun ca in aceasta masura de 50 de euro sunt incadrate si alte persoane vulnerabile, nu doar seniorii. Cand am facut alianta de guvernare nu stiam ca vom avea un razboi la granita. AM fost proactivi, am implementat pachete economice si sociale, desi nu ne facem un titlu de glorie. Suntem foarte atenti la cifre si vrem ca in continuare sa putem sa luam masurile care se impun pentru sprijinirea romanilor”, a spus Marius Budăi, la România TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-27

In legatura cu acest articol...

Vreme CANICULARĂ. Prognoza meteo până pe 1 iulie

Rareș Bogdan apără măsurile luate de PNL: ”Românii au nevoie de ADEVĂR, nu de măsuri populiste”

Cum vrea Guvernul să îmbunătățească RITMUL de absorbție a fondurilor europene

ANAF avertizează asupra unor mailuri FALSE, trimise în numele instituției

Premierul Ciucă justifică compensarea de 50 de bani la carburanți: ”ATÂT am putut asigura de la bugetul statului”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE