2020-10-25 15:30

CAMPANIE de informare pentru stoparea epidemiei de RUJEOLĂ la COPII

 |  16:55
CAMPANIE de informare pentru stoparea epidemiei de RUJEOLĂ la COPII

Florentin Dincă

Epidemia de rujeolă la copii din vestul ţării i-a băgat în sperieţi pe medicii din Timiş, care au trecut la măsuri pentru estomparea bolii. Astfel, medicii de familie au început o campanie de informare pentru stoparea epidemiei de rujeolă la copii.

Aceştia cheamă la cabinet toţi părinţii care au copii nevaccinaţi împotriva rujeolei. Cadrele medicale vor să le explice toate beneficiile imunizării şi, în cazul în care vor obţine acordul lor, să îi vaccineze pe micuţi. În acest mod se încearcă să se prevină apariţia de noi îmbolnăviri.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că, în Timiş, în ultima perioadă, s-a atins vârful epidemiei. În doar o săptămână, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş" au ajuns 53 de copii cu rujeolă, iar 37 dintre ei au avut nevoie de internare. Micuţii au între patru luni şi opt ani şi nu au fost vaccinaţi.

RUJEOLA este o BOALĂ care se transmite foarte uşor şi poate avea complicaţii severe - pneumonie sau encefalită, ce poate duce chiar şi la moarte. Cei mai vulnerabili sunt copiii care suferă şi de alte boli, sunt subnutriţi sau trăiesc în condiţii de igienă precară, informează tvr.ro. De la începutul anului trecut şi până acum, în Timiş s-au confirmat peste 360 de cazuri de rujeolă. Trei pacienţi au murit. Numărul deceselor la nivelul întregii ţări este de 9.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE