2024-04-25 08:17

București este orașul cu al treilea cel mai AGLOMERAT trafic auto din Uniunea Europeană

 |  19:16
București este orașul cu al treilea cel mai AGLOMERAT trafic auto din Uniunea Europeană

București este orașul cu al treilea cel mai aglomerat trafic auto din Uniunea Europeană și ocupă locul șapte la nivel mondial, potrivit unui clasament realizat de un producător de sisteme GPS. Specialiștii în mobilitate urbană spun că multe dintre mașinile din traficul capitalei vin din afara orașului.

În Europa, doar Dublin și Milano sunt mai aglomerate ca Bucureștiul. Iar cel mai relaxat trafic din lume este în orașul Almere din Țările de Jos.

În urmă cu un an, Bucureștiul era pe locul opt în același clasament făcut la nivelul Uniunii Europene.

Șoferii bucureșteni au pierdut în medie, în 2022, 277 de ore în ambuteiaje. Soluțiile pentru combaterea acestei situații sunt în mâinile autorităților. Primăria Capitalei a obținut o finanțare de 12,5 milioane de euro prin PNRR pentru modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare din București, practic jumătate din costul total al investiției.

Din totalul de 440 de intersecții din capitală, doar 260 funcționează acum în sistem de semaforizare inteligentă. În plus, municipalitatea trebuie să găsească soluții pentru a încuraja transportul alternativ.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE