2021-01-27 05:52

BOR reacționează față de recomandările Comisiei Europene pentru desfășurarea slujbelor de Crăciun în online: Comisia nu poate impune sau recomanda nimic din sfera religiosului

 |  13:18
BOR reacționează față de recomandările Comisiei Europene pentru desfășurarea slujbelor de Crăciun în online: Comisia nu poate impune sau recomanda nimic din sfera religiosului

Biserica Ortodoxă reacționează la recomandările Comisiei Europene pentru desfășurarea slujbelor de Crăciun în online și la TV: ”Comisia nu poate impune sau recomanda nimic în sfera religiosului. Bisericile sunt conștiente de situația sanitară”.

”Recomandările Comisiei nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru. (…) Experiența socială și discernământul conferit de credința împrietenită cu rațiunea, nu în divorț cu ea, fac din biserici spații comunitare în care slujbele religioase se pot desfășura în condiții de reală siguranță” precizează purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

”Bisericile însele (formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească și nu numai) sunt perfect conștiente de situația actuală extrem de dificilă și implicate caritabil major în sprijinirea autorităților, alături de care au fost și vor rămâne constant în combaterea pandemiei” transmite purtătorul de cuvânt.

”Biserica, cultele religioase, pledează permanent pentru respectarea regulilor sanitare în legătură cu care suntem mereu asigurați că, respectate fiind, sunt și eficiente. Cei care cu ostentație nu le respectă, ignorându-l astfel pe aproapele lor și sfidând eforturile uriașe ale personalului medical, se compromit moral pe cont propriu și pot fi avertizați/ sancționați legal. Responsabilitatea publică și perceperea sănătății celuilalt ca o problemă personală de natură spirituală sunt lucruri care, mai ales în actualul context, onorează în modul cel mai înalt. Ele trebuie asumate în mod practic de oricine are conștiința statutului său de creștin” își încheie anunțul Vasile Bănescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE