2024-04-23 15:34

BNS cere Guvernului să nu amâne CREȘTEREA alocaţiilor copiilor de la 1 IULIE

 |  22:58
BNS cere Guvernului să nu amâne CREȘTEREA alocaţiilor copiilor de la 1 IULIE

Blocul Naţional Sindical (BNS) solicită Guvernului să revină asupra deciziei de amânare a creşterii alocaţiilor copiilor prevăzută a se realiza la 1 iulie 2021 şi să arate disponibilitate pentru consultarea partenerilor sociali în vederea identificării unui pachet de măsuri pentru combaterea sărăciei în rândul copiilor.

„În ciuda mult clamatei creşteri economice, copiii României sunt din ce în ce mai mult expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, iar acest proces va fi accelerat de măsurile lipsite de responsabilitate şi de empatie ale actualului Guvern. (...) După ce timp de 4 ani, în perioada 2016 - 2019, se reuşise menţinerea unui ritm de reducere constantă a sărăciei în rândul copiilor, în 2020 acest trend a fost din nou inversat. Rata riscului de sărăcie şi excluziune socială în rândul copiilor are o strânsă legătură cu rata abandonului şcolar. Şi la acest capitol România e ruşinea Europei, şi în cazul acestui indicator înregistrându-se o creştere în 2020, fata de 2019", susţin reprezentanţii BNS într-un comunicat de presă.

Organizaţia sindicală precizează că, prin politicile promovate în acest moment, Guvernul nu face decât să accentueze „irosirea unor generaţii”.

Potrivit sursei citate, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a transmis joi un proiect de OUG prin care îşi asumă mai mult chiar decât deja anunţata amânare a creşterii alocaţiilor copiilor, prevăzută inițial a se realiza la 1 iulie 2021. „În fapt actualul Guvern propune nici mai mult, nici mai puţin decât reducerea alocaţiilor cu 114 lei pentru copii sub 2 ani şi respectiv cei cu handicap şi cu 57 de lei pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani. Se propune ca suma aferentă creşterii alocaţiilor ce trebuia acordata în iulie a.c., să fie acordată în ianuarie 2022, iar sumele aferente creşterilor din ianuarie 2022 şi iulie 2022 să nu mai fie acordate niciodată. Această propunere este cu atât mai toxică cu cât ea este emisă în contextul în care Ministerul Muncii a elaborat deja proiectul de Strategie Naţională pentru Incluziune Socială şi Combaterea Sărăciei", subliniază sindicaliştii BNS.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE