2024-04-25 07:53

AVARII importante în două mari spitale din Capitală. Toate operațiile au fost AMÂNATE

 |  16:52
AVARII importante în două mari spitale din Capitală. Toate operațiile au fost AMÂNATE

Zeci de operații au fost sistate la Institutul Clinic Fundeni și la Institutul C.C. Iliescu, din Capitală, după ce o conductă de apă care alimentează cele două spitale s-a spart în noaptea de joi spre vineri. Toate urgențele vor fi redirecționate către alte unități sanitare, a anunțat managerul Institutului C.C. Iliescu.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 2 iulie, că, în jurul orei 1.00, s-a înregistrat o avarie la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni care afecteză alimentarea cu apă a institutului, precum și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”.

Potrivit informațiilor primite până la această oră, au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri.

Compania Apa Nova a comunicat vineri că avaria care a afectat activitatea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ale unităților spitalicești, rețea care nu se află în administrarea sa.

Cu toate acestea, Apa Nova anunță că a trimis echipe de intervenție la fața locului: "Echipele intervin în mod voluntar în zonă la această oră, pentru a remedia avaria și pentru a minimiza intervalul de întrerupere în furnizarea cu apă."

Incidentul atrage din nou atenția asupra lipsei infrastructurii sistemului medical.  Medicii spun că au cerut finanțare încă din 2006, dar nu au primit decât promisiuni până acum. Acum așteaptă ca Institutul CC Iliescu să primească fonduri din PNRR. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-02

In legatura cu acest articol...

Peste 22.000 de români au rămas fără curent din cauza vremii

Ministrul Energiei, reacție după explozia de la Petromidia: Deocamdată, nu cred că vom avea probleme cu stocurile de carburanți

EXPLOZIA de la Petromidia a ucis un om, alte cinci persoane sunt rănite. PERICOLUL nu a dispărut!

Avertisment al meteorologilor în urma exploziei de la Petromidia: În ce direcție se îndreaptă norul toxic

EXPLOZIE la Petromidia: Cel puțin două persoane sunt rănite

Americanii de la Johnson&Johnson anunță ca VACCINUL lor este eficient împotriva variantei DELTA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE