2024-07-21 19:17

Atenție unde aruncați medicamentele expirate! Mai mulți copii au ajuns de urgență la spital

 |  12:45
Atenție unde aruncați medicamentele expirate! Mai mulți copii au ajuns de urgență la spital

Paisprezece copii cu vârste cuprinse între patru şi 13 ani au ajuns de urgență la Spitalul din Roman, după ce s-au intoxicat cu medicamente homeopate pe care le-au găsit într-o pungă, la gunoi, şi le-au mâncat, crezând că sunt bomboane, scrie News.ro.

Mai multe femei din familii de etnie romă au cerut ajutor medical pentru copiii lor, în condiţiile în care aceştia au mâncat medicamente homeopate pe care le-au găsit la gunoi în timp ce se jucau pe stradă, copiii au descoperit, într-o punguţă, mai multe flacoane în care erau pastile dulci şi le-au împărţit între ei, crezând că sunt bomboane. Ulterior, unii dintre ei au acuzat dureri abdominale şi stări de vomă, mamele lor sunând la 112. 

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Andreea Trifan, a declarat pentru News.ro că cei 14 au primit diagnosticul de intoxicaţie cu medicamente homeopate şi, după ce au fost ţinuţi sub observaţie, au fost externaţi, starea lor fiind una bună, cu saturaţie normală. 

Copiii le-au spus cadrelor medicale că au crezut că mănâncă bomboane. Ceea ce au ingerat erau, de fapt, pastile homeopate expirate din anii 2016, 2017 şi 2018, care fuseseră puse în pungă şi aruncate la gunoi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE