2024-04-26 00:26

Atenție la înșelăciuni pe internet! Campanii UMANITARE false pentru Turcia și Siria

 |  19:49
Atenție la înșelăciuni pe internet! Campanii UMANITARE false pentru Turcia și Siria

Specialiştii în securitate cibernetică au identificat, imediat după cutremurele catastrofale din Turcia şi Siria, campanii umanitare false create cu scopul de a păcăli donatorii interesaţi să ajute victimele.

Majoritatea mesajelor frauduloase provin de la adrese IP din Pakistan sau India, iar hackerii vor să dea senzaţia că reprezintă ogranizaţii caritabile autentice.

Unul dintre mesajele care circulă pe internet spune aşa: "Lansăm o campanie de sprijinire a oamenilor din Turcia şi Siria care au fost grav afectaţi de cutremurul care i-a lăsat fără adăpost. Fundaţia Wladimir şi-a asumat responsabilitatea de a oferi asistenţă la faţa locului pentru a ajuta cât mai mulţi oameni. Vă îndemnăm să donaţi pentru victime".

O altă grupare de atacatori informaţii susţine că reprezintă o organizaţie caritabilă globală care colaborează cu UNICEF şi solicită donaţii pentru sprijinirea copiilor şi familiilor din Turcia și Siria.

În acest context, specialiştii vin cu o serie de recomandări pentru utilizatori pentru a nu cădea în plasa atacatorilor. În primul rând, trebuie să fiţi vigilenţi şi să vă gândiţi bine înainte de a face donaţii în scopuri caritabile, mai ales când primiți asemenea mesaje nesolicitate.

În plus, atenţie mare la mesajele prost redactate şi la donaţiile în criptomonedă. Pe de altă parte, dacă doriţi să donaţi, mergeţi pe paginile oficiale ale organizaţiilor caritabile, care permit efectuarea de plăţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-10

In legatura cu acest articol...

Anunțul ENEL privind facturile românilor pentru luna ianuarie

Natalitatea se PRĂBUȘEȘTE! În 2022 s-au născut cei mai PUȚINI copii din ultimul secol

Sâmbătă se alege MELODIA care va reprezenta România la Eurovision 2023. Lista finaliștilor




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE