2024-04-24 19:27

ASPA îi dă replica primarului Ciucu și NEAGĂ toate acuzațiile

 |  20:48
ASPA îi dă replica primarului Ciucu și NEAGĂ toate acuzațiile

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor neagă acuzaţiile primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, potrivit cărora angajaţii săi nu s-ar fi prezentat pe data de 14 ianuarie în zona Lacul Morii în urma unei sesizări venite din partea Poliţiei Locale a Sectorului 6.

Conform unor precizări transmise de către Primăria Capitalei, reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au avut pe 14 ianuarie o acţiune de capturare în zona Lacul Morii - str. Drumul la Roşu, la care au solicitat participarea unui echipaj de la Poliţia Locală Sector 6.

"În urma acţiunii, au fost identificaţi 4 câini care au intrat pe o proprietate privată în prezenţa echipajelor ASPA şi al Poliţiei Locale Sector 6. La finalul acţiunii, echipajul ASPA a întocmit un Raport de activitate în care a consemnat că nu au putut fi capturaţi câinii deoarece s-au retras pe o proprietate privată, au menţionat şi numele posibilului proprietar al terenului. Raportul a fost semnat şi de poliţistul local de la Sectorul 6, prezent la acţiune. Până în prezent nu am primit de la Poliţia Locală Sector 6 un răspuns cu privire la permisiunea de a acţiona pe proprietatea privată respectivă", transmite ASPA, care ataşează şi o copie a raportului respectiv.

Totodată, ASPA neagă afirmaţiile "repetate" ale edilului Sectorului 6 potrivit cărora primăriile de sector nu pot înfiinţa servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. În acest sens, sunt citate mai multe articole din Codul Administrativ şi din OUG 155/2001.

Astfel, conform art. 3 al HG 1059/2013 privind normele metodologice de aplicare a OUG 155/2001 "serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân (...) desfăşoară activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv a SUBDIVIZIUNILOR ACESTORA, la nivelul cărora au fost înfiinţate, şi, în funcţie de posibilităţi, pot încheia protocoale de colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale cu care se învecinează, precum şi cu orice altă unitate administrativ-teritorială de pe raza judeţului".

Totodată, aceste servicii sunt denumite prin sintagma "Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân", urmată de denumirea unităţii administrativ-teritoriale, "respectiv a SUBDIVIZIUNII ACESTEIA, la nivelul căreia au fost înfiinţate", prevede hotărârea de Guvern, citată în comunicat.

ASPA concluzionează că OUG 155/2001 "nu se referă doar la UAT-uri, ci şi la subdiviziunile (sectoarele) UAT-urilor".

"Toate aceste informaţii lansate în spaţiul public fără o minimă verificare a legislaţiei sau a veridicităţii nu fac altceva decât să creeze confuzie în rândul opiniei publice. ASPA are toată deschiderea să colaboreze în continuare cu toate primăriile de sector, poliţiile locale şi naţională, ONG-uri şi voluntari pentru a gestiona situaţia câinilor fără stăpân şi facem apel şi pe această cale la cooperare interinstituţională cu scopul de a proteja cetăţenii şi de a nu răni animalele", menţionează sursa citată.

O femeie care alerga sâmbătă dimineaţa în zona Lacul Morii a fost ucisă de câini. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-25

In legatura cu acest articol...

Primarul Ciprian Ciucu pune TUNURILE pe ASPA și cere demisia coordonatoarei instituției




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE