2020-11-26 20:43

ASIMPTOMATICII pot rămâne acasă, potrivit noului proiect de lege? TĂTARU: "E asumarea medicului curant"

 |  13:27
ASIMPTOMATICII pot rămâne acasă, potrivit noului proiect de lege? TĂTARU: "E asumarea medicului curant"

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat luni, întrebat dacă asimptomaticii pot rămâne acasă, potrivit noului proiect de lege, că asumarea îi revine medicului curant.

„Rămânem pe criterii în care fiecare pacient trebuie tratat în mod particular. Evaluarea personală poate decide evoluția în timp a internării sau nu. E asumarea medicului curant”, a spus Tătaru.

„Este necesar pentru a putea gestiona și controla pandemia prin care trecem. Ați putut observa de vineri până astăzi modificările de abordare a tot ce a însemnat carantină, izolare, chiar și internarea în spitale”, a mai spus ministrul Sănătății.

Raed Arafat a declarat că legea nu se referă numai la Covid-19. „Ele se pot aplica unei alte boli, epidemii”, a punctat Arafat.

Curtea Constituţională a decis că nu există bază legală pentru ca cetăţenii care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 să fie trataţi în spital fără acordul lor.

Ce prevede noul proiect de lege

Prefecturile, la propunerea DSP, pot aproba caratinarea unor zone din județul lor. Nimeni nu ia decizia singur, a precizat Arafat. Întotdeauna există și o implicare a direcției științifice, epidemiologi, medici.

”Carantinarea bagajelor este un lucru obligatoriu. Aici vorbim de probleme mai multe, nu numai Covid. Cât despre amenzi, aici este corelat cu Codul Penal”, a mai zis Raef Arafat, luni, la Palatul Victoria.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE