2024-04-19 02:09

Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la slujba de ÎNVIERE

 |  21:00
Arafat: Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la slujba de ÎNVIERE

Raed Arafat a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate.

"Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi primul-ministru, voi participa și eu.

Concluziile vor fi trase după aceste discuții și, cu siguranță, le va anunța domnul prim-ministru. În acest mod se va lucra în următoarele două zile. Sunt convins că se va clarifica situația, iar cei care încearcă să pornească în oameni ideea că nu li se va permite, nu va fi posibil și încep de acum, când mai este o lună, cu astfel de știri false în final trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale care ies din partea autorităților", a spus Raed Arafat, în emisiunea "Punctul de întâlnire", moderată de Radu Tudor.

Klaus Iohannis, despre sărbătorile de Paști: Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică

Președintele Klaus Iohannis spune că își dorește ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la biserciă, dar să se poată întâlni și cu familia.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox - n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, afirmă, miercuri, Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE