2024-04-25 22:47

Arafat: “Este îngrijorător că zilnic intră cazuri multe la Terapie Intensivă”

 |  21:47
Arafat: “Este îngrijorător că zilnic intră cazuri multe la Terapie Intensivă”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, se declară îngrijorat de faptul că zilnic ajung la Terapie Intensivă foarte multe persoane cu forme grave de Covid.

”Astăzi am fost la aproximativ 5,7 la sută rată de pozitivare. Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem şi tineri. Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistriţa să îmi spună de decesul unui subofiţer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situaţii cu care ne confruntăm acuma”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Secretarul de stat a mai atras atenţia că vaccinarea este singura soluţie împotriva coronavirusului. ”Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde pe noi cum ne protejăm, ştim  că avem cu ce să ne protejăm, nu vrem, din păcate asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc  care poate să împiedice  să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă. Facem tot posibilul, şi astăzi am avut o şedinţă la Ministerul Sănătăţii, pentru a urmări modul în care creştem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar rămâne soluţia optimă, pentru a reduce numărul cazurilor grave, rămâne vaccinarea”, a mai declarat Raed Arafat

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE