2024-04-24 14:38

Aproape toată ţara va fi lovită de grindină şi vânt puternic! Cum va fi VREMEA în București

 |  16:38
Aproape toată ţara va fi lovită de grindină şi vânt puternic! Cum va fi VREMEA în București

Aproape toată ţara se află sub atenţionare de vreme severa. Deja în zonele aflate sub cod portocaliu sunt ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Meteorologul Mihai Huştiu, a oferit informaţii la Antena 3 despre cum va fi vremea în următoarele ore.

"Într-adevăr, sunt 19 judeţe vizate de codul portocaliu, judeţe din Moldova, Transilvania, zona deluroasă de aici din Muntenia, Oltenia. Deja instabilitatea atmosferică s-a accentuat în partea de sud-vest a ţării, iar rând pe rând, aproape toată ţara va fi afectată de manifestări, de instabilitate atmosferică accentuată, din această după-amiază şi până mâine dimineaţă.

Toată ţara va avea parte de fenomene de instabilitate.

"Capitala, de asemenea, spre orele serii va avea parte de vânt, posibil vijelie şi cantităţi moderate de apă, undeva spre 10 l/mp"

În judeţele vizate de codul portocaliu, ploile vor fi torenţiale, iar prin acumulare, sau în intervale scurte de timp, vor fi cantităţi de apă de 30-40 de litri, izolat 50-70 de litri. În ceea ce priveşte restul, manifestări doar de  instabilitate şi mă refer aici mai ales la vânt şi vijelie. Aceste fenomene îşi vor face apariţia mai ales în zona de sud a ţării, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei. Aici vor fi aceste fenomene de instabilitate mai accentuată. 

În ceea ce priveşte aspectul termic, o vreme diferită de la o zonă la alta. În regiuni intracarpartice avem parte de un regim termic foarte coborât, mai potrivit pentru final de septembrie, temperaturi de 19-20 de grade, în vreme ce în sud-estul ţării, în sudul Munteniei şi astăzi va o zi călduroasă, cu 33-34 de grade.

Până la urmă, de aceea avem parte de aceste fenomene de instabilitate, suntem cumva la zona de separaţie între dpuî mase de aer cu caracteristici diferite. Cea rece care vine din Europa Centrală şi masa caldă preeexistentă şi de aici această instabilitate foarte accetuată", a explicat Mihai Huştiu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu a intrat în vigoare astăzi, 25 august, ora 12:00 și este valabilă până joi, 26 august, ora 08:00

În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30-40 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE