2024-04-20 12:58

APLICAȚIE pentru victimele violenței domestice prin care se acordă ajutor

 |  20:24
APLICAȚIE pentru victimele violenței domestice prin care se acordă ajutor

Izolarea generată de criza sanitară afectează femeile care trăiesc sub amenințarea unui partener abuziv. Autorităţile vorbesc despre o creştere alarmantă a cazurilor de violenţă domestică în România. În sprijinul femeilor chinuite, poliţia şi organizaţiile neguvernamentale au lansat o aplicaţie prin intermediul căreia pot cere ajutor.

Datele furnizate de Poliţia Română arată că abuzurile s-au înmulţit în pandemie.

În perioada ianuarie – septembrie 2020, în România au fost emise peste 6.400 de ordine de protecție provizorii, cu 10% mai multe față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe infracţiuni sunt faptele de lovire şi alte violente, urmate de abandonul de familie şi ameninţări.

În sprijinul lor, poliţia şi organizațiile neguvernamentale au lansat Bright Sky Ro, o aplicaţie prin care pot cere ajutor. Aplicația include o bază de date cu toate serviciile disponibile pentru persoanele abuzate și permite înregistrarea de probe utile în cazul anchetelor penale și în instanță, fără că abuzatorul să își dea seama.

 „Aplicaţia permite să adune dovezi sub formă de film, fotografii, text, înregistrări audio, iar ele se stochează, se trimit către o adresă de email sigură. Nu se stochează nimic în telefon, pentru a nu fi descoperite de abuzator” spune Angela Galeta, unul dintre realizatorii aplicaţiei pentru PROTV.

Aplicația le permite victimelor să ceară sfatul specialiştilor şi, astfel, să beneficieze de şedinţe de terapie individuale sau de grup.

În câteva luni de la lansare, Bright Sky Ro a fost descărcată pe aproape 2.300 de dispozitive şi are în acest moment peste o mie de utilizatori activi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-11

In legatura cu acest articol...

Monica Anisie: Încă 100.000 de tablete ajung la elevii din țară. Măsuri și pentru cadrele didactice

Raluca Turcan, semnal de încurajare: ”Spitalele din România trebuie să REZISTE”

Vești îmbucurătoare din economie: La cât a ajuns rata INFLAȚIEI

ULTIMĂ ORĂ. Radoi joacă 3-4-3 cu Belarus. Formulă de START inedită

Focar de CORONAVIRUS la echipa lui Dragnea




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE