2024-04-24 10:34

ANUNȚ important al Ministerului de Externe pentru românii care merg în GRECIA

 |  20:45
ANUNȚ important al Ministerului de Externe pentru românii care merg în GRECIA

Autoritățile din Grecia au emis o avertizare în urma creșterii temperaturilor din ultima perioadă, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, Secretariatul de Stat pentru Protecţie Civilă din Grecia a avertizat asupra creșterii iscului de producere a unor incendii de vegetaţie.

Zonele cele mai expuse sunt: Attica, Evia (cu excepţia Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea şi Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia şi Lakonia în Peloponez.

Comunicatul MAE menționează, de asemenea, insula Rodos.

Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber.

MAE: Cine raportează un incendiu trebuie să specifice locația, direcția și tipul de vegetație care arde

În cazul în care cineva observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de incident, trebuie să apeleze de urgentă serviciul de pompieri la numărul de telefon 199 şi să transmită detalii în legătură cu locația şi punctul exact în care se află apelantul, locația incendiului şi direcția de manifestare/răspândire a acestuia, cât şi tipul de vegetație care arde.

Instrucţiuni în limba engleză privind modul de acţiune în caz de incendiu sunt disponibile pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecţie Civilă din Grecia, care poate fi accesat aici.

MAE mai precizează că persoanele cu cetățenie română pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Grecia (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE