2024-04-19 11:34

Anunț de ULTIMA ORĂ. Ce se întâmplă cu administrarea dozei BOOSTER în România

 |  14:26
Anunț de ULTIMA ORĂ. Ce se întâmplă cu administrarea dozei BOOSTER în România

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi că termenul minim pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID va fi devansat de la 6 la 4 luni în România. Modificarea intră în vigoare de luni, 17 ianuarie.

Decizia a fost luată deoarece datele științifice arată că protecția dată de vaccin scade după 4 luni de la schema inițială de vaccinare, a spus medicul militar.

Recomandarea CNCAV este de a se administra un vaccin pe bază de ARN mesager la doza booster, deoarece efectul vaccinurilor ARN la booster este mai eficient, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

În țara noastră se pot vaccina cu doza booster toate persoanele cu vârsta peste 12 ani, indiferent dacă au trecut sau nu prin boală, dacă au minimum 6 luni de la schema primară de vaccinare (dozele 1 și 2). Imunizarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 (booster) a început în România pe 28 septembrie anul trecut, la persoanele care au împlinit minimum 6 luni de la a doua doză de vaccin.

Conform ultimelor date furnizate de CNCV, până miercuri în România făcuseră doza a treia de vaccin 2.179.080 de persoane.

Vom reveni cu amanunte!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-13

In legatura cu acest articol...

PNL, atac la Rafila: “Înainte de sărbători, opţiunea lui a fost să venim cu alte relaxări, iar acum doar tace”. Replica PSD

Crește din nou MASIV numărul cazurilor de COVID în România! Tot mai mulți români se REINFECTEAZĂ




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE