2020-10-28 12:45

ANPC, ultimul avertisment pentru comercianții, hotelurile și restaurantele de pe Valea Prahovei: „Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor…”

 |  22:09
ANPC, ultimul avertisment pentru comercianții, hotelurile și restaurantele de pe Valea Prahovei: „Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor…”

Unităţile de alimentaţie publică şi de cazare, precum şi cele care comercializează suveniruri în staţiunile de pe Valea Prahovei, au fost verificate, în weekend, din punctul de vedere al respectării drepturilor consumatorilor, controlul inspectorilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) având deocamdată rol de consiliere, informează instituţia într-un comunicat de presă.

„Parcurgând registrele unice de control am observat că unii operatori economici, cu toate ca au mai fost consiliaţi în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate şi automat să nu respecte consumatorul. Această acţiune, aşa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment. Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor, iar cei care nu acceptă acest lucru ar trebui să se apuce de o altă activitate”, a declarat Horia-Miron Constantinescu, preşedintele ANPC, citat în comunicat.

Astfel, au fost identificate la comercializare diverse jucării care prezentau abateri privind inscripţionarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producătorului şi/sau a importatorului, precum şi a adresei la care aceştia pot fi contactaţi, abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerinţele generale de siguranţă şi abateri privind declaraţia de conformitate.

De asemenea, reprezentanţii ANPC afirmă că se aflau la comercializare o serie de jucării (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX, spun reprezentanţii ANPC.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE