2021-07-26 23:26

ANM: Prognoza meteo pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie

 |  11:19
ANM: Prognoza meteo pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prezentat o estimare sezonieră a temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii de pe teritoriul României.

Estimările prezentate de ANM sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe durată de medie (ECMWF) din Reading, Marea Britanie, şi au un grad de realizare de 60%. Studiul calculează distribuţia temperaturilor medii lunare şi  distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii.

Conform Mediafax, fenomenele extreme de scurtă durată nu sunt incluse în prognoză pentru că nu pot fi estimate.

Noiembrie

Temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice. Excepţie o fac zonele sud-estice unde sunt aşteptate valori peste cele normale şi cele nordice, unde se estimează că valorile înregistrate vor fi sub mediile multianuale.

Precipitaţiile lunare vor fi peste medie în estul şi centrul României şi, local în sud, sub medie.  În restul ţării vor fi în general normale.

Decembrie

Temperatura va avea valori normale în cea mai mare parte a ţării. În nord şi în centru sunt posibile medii mai scăzute.

Cantităţile de precipitaţii vor peste medie în centrul, estul şi sud-estul României.

Ianuarie

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În sud şi în sud-est se poate ca ele să depăşească temperaturile normale pentru această perioadă.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică. Excepţie fac regiunile din centrale, din vest şi din sud-vest unde este posibil să fie mai mari.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE