2024-04-23 17:37

Amenzi de aproape 45.000 de lei în urma controlului făcut de prefectul Capitalei în Parcul Cișmigiu

 |  14:21
Amenzi de aproape 45.000 de lei în urma controlului făcut de prefectul Capitalei în Parcul Cișmigiu

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), din subordinea Primăriei Capitalei, a fost amendată pentru "neconformităţi" şi "deficienţe" depistate în urma controlului efectuat în Parcul Cişmigiu, săptămâna trecută, de prefectul Capitalei, Toni Greblă, şi o echipă de specialişti, informează News.ro.

Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional ALPAB cu două amenzi de câte 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiilor de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi şi de a se supune procedurilor şi cerinţelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea şi reducerea impactului asupra mediului, au scris joi, pe Facebook, reprezentanţii Prefecturii Capitalei.

"Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Municipiului Bucureşti a constatat că Parcul Cişmigiu nu era întreţinut corespunzător. S-au identificat porţiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletaţi, arbori aflaţi în stare avansată de degradare, frunze şi deşeuri pe alei şi pe spaţiul verde", se precizează în postare.

Şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a amendat ALPAB cu 4.000 de lei, după ce a constatat că mobilierul din parc - bănci, foişoare - este deteriorat şi murdar, locurile de joacă pentru copii prezintă risc de accidentare, iar aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi şi crăpături în asfalt. DSPMB a solicitat prezentarea unui plan de măsuri, cu termene şi responsabilităţi, pentru remedierea deficienţelor constatate.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în Parcul Cişmigiu, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, iar condiţiile igienico-sanitare sunt precare la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Capitalei.

Controlul în Parcul Cişmigiu a fost iniţiat de prefect având în vedere numeroasele sesizări ale cetăţenilor, semnalele apărute în mass-media şi apelurile repetate făcute către autorităţile publice locale. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE