2020-11-26 19:32

Amendă usturătoare pentru firma care a efectuat deratizarea la liceul din Arad

 |  14:00
Amendă usturătoare pentru firma care a efectuat deratizarea la liceul din Arad

Firma care a realizat dezinsecţia la Liceul Teroretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, în urma căreia 40 de elevi au ajuns la spital, a fost amendată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) cu 40.000 de lei. Experții au descoperit că substanţa folosită pentru deratizare avea expirat avizul de punere pe piaţă.

"În urma verificării Registrului Naţional al produselor biocide, actualizat în septembrie 2019, se constată că produsul SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr. 117 BIO/02/12.24 (la poziţia 644), nu mai este avizat sanitar începând cu data de 1 mai 2019 întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în R4BP până la cel târziu data includerii ultimei substanţe active în lista substanţelor aprobate. Drept urmare, se consideră că operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piaţă", se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara, remis joi AGERPRES.

În stocul firmei de deratizare se mai aflau 35 de litri din substanţa folosită la dezinsecţie, care urma să expire în luna martie, şi care a fost interzisă la utilizare. Substanţa va fi distrusă cu ajutorul unei unităţi specializate, iar documentul care atestă acest lucru va fi prezentat DSP Hunedoara.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE