2024-04-25 23:17

ALERTĂ: Suplimente alimentare, RETRASE din magazine. Ce conțineau produsele

 |  19:37
ALERTĂ: Suplimente alimentare, RETRASE din magazine. Ce conțineau produsele

Autoritățile au anunțat retragerea de la vânzare din magazinele Mega Image a mai multor sortimente de suplimente alimentare, după ce producătorul a constatat că aveau un nivel periculos de oxid de etilenă.

”Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele: ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP, ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 PLIC, ALEVIA CALCIU D3 40CP cu loturile menționate mai sus.

Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, a anunțat Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produsele. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsele cu datele menționate mai sus până la data de 10.09.2021”, se arată în documentul autorității.

Potrivit listei publicate de ANSVSA, majoritatea magazinelor în care au fost puse la vânzare loturile de produse Alevia se află în București.

ANSVA a anunțat în ultimul timp zeci de cazuri de produse alimentare contaminate cu oxid de etilenă retrase de la vânzare din marile lanțuri de magazine.

Oxidul de etilenă este un gaz extrem de toxic, cu puternic effect cancerigen, interzis deja în Uniunea Europeană, dar care se găsește cu preponderență în pesticidele folosite la tratarea anumitor produse folosite apoi în procesul de fabricație al alimentelor care apar ulterior ca și contaminate.

Într-un comunicat trimis Știrilor PRO TV, compania producătoare dă asigurări că toate celelalte produse ale sale nu au niciun fel de probleme.

Transmitem integral informațiile furnizate de Alevia cu privire la acest caz:

Compania Alevia anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .

Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia.

Alevia colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme.

Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze Alevia la: office@alevia.com.ro Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate.

Retragerea se aplică numai pentru loturile de produse din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE