2024-04-23 09:23

Al doilea caz de șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer. E vorba de același centru, la nici 24 de ore distanță

 |  16:05
Al doilea caz de șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer. E vorba de același centru, la nici 24 de ore distanță

Un al doilea caz de şoc anafilactiv a fost înregistrat miercuri într-un centru de vaccinare din judeţul Braşov. Acum a fost vorba un bărbat de 31 de ani, vaccinat cu serul Pfizer. Reacţia severă a apărut la doar cinci minute de la vaccinare, pacientul fiind stabilizat și transportat ulterior la spital. Prima reacţie adversă severă a fost înregistrată cu o zi înainte, la acelaşi centru de vaccinare, la un tânăr de 23 de ani.

”În data de 21.04.2021, un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune. Reacţia a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, a transmis, joi, Prefectura Braşov.

Potrivit sursei citate, accinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. ”Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU.  Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, a mai transmis Prefectura.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE