2024-04-19 15:54

Ajutoare de la stat pentru pacienții afectați de incendiul de la ”Matei Balș”

 |  17:04
Ajutoare de la stat pentru pacienții afectați de incendiul de la ”Matei Balș”

Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată de incendiul produs la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor.

"A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora.

Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

O pacientă în vârstă de 84 de ani este ultima victimă a incendiului, bilanțul deceselor ajungând la 11. Ea fusese transferată la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București și a murit miercuri dimineață, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Totodată, Ministerul a precizat că starea de sănătate a pacienților afectați de incendiu și care au fost transferați în alte unități sanitare este următoarea:

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).

Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți - 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.

Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 4 pacienți în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați.

Spitalul „Witting” din București: 2 pacienți, stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 4 pacienți - 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.

Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03

In legatura cu acest articol...

SANCȚIUNI drastice pentru firmele care nu respectă RESTRICȚIILE din pandemie

Încă un deces în urma incendiului de la Matei Balș. Bilanțul ajunge la 11 morți

Studiu despre vaccinarea COVID-19: Cum ar trebui vaccinate persoanele care au fost deja infectate cu noul coronavirus?




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE