2022-01-16 11:38

Aeroportul din Sibiu: un câine de miros a depistat un pasager VACCINAT testat pozitiv cu COVID-19

 |  11:44
Aeroportul din Sibiu: un câine de miros a depistat un pasager VACCINAT testat pozitiv cu COVID-19

Un câine de miros de pe aeroportul din Sibiu a depistat un pasager vaccinat, care după testare a ieşit pozitiv la COVID-19. În total, 22 de pasageri au fost plasaţi în carantină.

Câinele de miros a fost folosit, seara trecută, pentru a-i "scana" pe cei 151 de pasageri care au aterizat pe aeroportul din Sibiu, cu o cursă de la Madrid.

În total, câinele, special antrenat pentru a depista persoanele infectate, a semnalat trei pasageri ca fiind infectaţi cu coronavirus.

Primul pasager semnalat a fost plasat de autorităţi în zona de izolare, fiind depistat de câinele de miros ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de medicii Direcţiei de Sănătate Publică, a ieşit pozitiv.

Astfel, pasagerul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Sibiu pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. Mai mult, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată la intrarea în ţară.

Potrivit unor surse, pasagerul avea cele două doze de vaccin făcute, citeaza Antena 3.

O altă persoană semnalată de câine ca fiind infectată a fost testată, iar rezultatul a fost negativ. Chiar şi aşa, pasagerul a fost plasat în carantină timp de 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine ca fiind infectată cu COVID-19 a prezentat autorităţilor documente de ieşire din boală, din data de 17 iulie 2021.

În total, din ceie 151 de călători ai cursei Madrid-Sibiu, 22 au fost plasaţi în carantină şi unul în izolare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE