2024-04-18 21:33

Admitere FĂRĂ EXAMEN la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

 |  21:15
Admitere FĂRĂ EXAMEN la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" organizează, în 2023, concurs de admitere pentru studii universitare de licență, iar unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor.

Cei care îşi doresc o carieră în Poliţie, pot afla care sunt actele necesare pentru Admitere Poliţie 2023, ce taxă se achită, dar şi când au loc examenele.

Perioada de înscriere pentru Admitere Poliţie 2023 depinde de fiecare Inspectorat de Poliţie Judeţean în parte. Cu toate acestea, există o dată limită pentru înscrieri prevăzută în regulamentul de admitere la studii universitare de licenţă în anul 2023. 

Totodată, pentru Admitere Poliţie 2023, candidaţii trebuie să fie siguri că îndeplinesc toate criiterile pentru a se înscrie la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Admitere Poliţie 2023. Cine se poate înscrie la Academia de Poliție

În 2023, la admiterea pentru Academia de Poliţie se pot înscrie absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, cât şi absolvenții studiilor efectuate în străinătate și recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației.

La Admitere Poliţie 2023 pot candida atât agenții de poliție/maiștri militari/subofițerii, cât și ofițeri de poliție/ofițeri, personal MAI, inclusiv absolvenți ai studiilor universitare în domeniul ordine și siguranță publică, care dețin autorizații de acces la informații clasificate.

Admitere Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" | Facultăţi şi programe de studiu

Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" formează ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, dar şi alte structuri specializate din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. 

Concursul de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în 2023 se organizează pe facultăţi după cum urmează:

Facultatea de Poliție

specializarea „Ordine și siguranță publică” cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile) - învățământ cu frecvență și învățământ cu frecvență redusă;

specialitatea „Poliție”; specialitatea „Poliție de Frontieră”;

specialitatea „Jandarmi”;

specializarea „Drept” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ la distanță

Facultatea de Pompieri

specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) - învățământ cu frecvență

Concurs Admitere Academia de Poliţie în 2023

Admiterea la studii universitare de licență, în facultățile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, se face numai prin concurs. Acesta este organizat și se desfășoară pe facultăți, în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare și cu Regulamentul privind oraganizarea și desfășurarea concursului de admitere, aprobat de Senatul Universitar.

Etape concurs Admitere Academia de Poliţie 2023

Etapele concursului de admitere Concursul de admitere se desfăşoară în următoarele etape:

Etapa I – Susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice;

Etapa a II-a – Proba de evaluare a cunoştinţelor;

Etapa a III-a – Examinarea medicală.

Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Poliţie constă în aplicarea unui test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină.

Pentru Admitere Poliţie 2023, proba la limba străină va fi susţinută la disciplina la care a optat candidatul prin cererea de participare la concursul de admitere, depusă la unitatea de recrutare.

La Admitere Poliţie 2023, testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor trei discipline ale probei de concurs.

Întrebările din chestionar pentru Admitere Poliţie 2023 se întocmesc, se evaluează şi se notează separat, pe discipline, iar timpul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.

Admitere Poliţie 2023. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea probelor scrise

Unii candidaţii pot fi admişi fără examen la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar înscrierea lor se face pe locurile finanţate de la bugetul de stat.

Aceştia trebuie să promoveze proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și examinarea medicală.

Totodată, trebuie să îndeplinească și celelalte condiţii legale şi criteria specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.

candidaţii care, în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare naționale și/sau internaționale recunoscute de Ministerul Educaţiei la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu; copiii polițiștilor/ personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă ori decedat ca urmare a participării la acțiuni militare, misiuni și operații; copiii militarilor invalizi și ai civililor invalizi care, potrivit legii, au participat la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului Statului Român.

Bibliografie şi tematică Admitere Poliţie 2023 

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a publicat bibliografia şi tematica de concurs pentru studii universitare de licență la Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri.  Pentru bibliografie şi tematica Admitere Poliţie 2023 - Descarcă documentul aici


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE