2024-04-19 12:49

ACCIDENT naval în Delta Dunării. Trei ambarcațiuni de agrement, DISTRUSE de o navă străină

 |  19:41
ACCIDENT naval în Delta Dunării. Trei ambarcațiuni de agrement, DISTRUSE de o navă străină

Un accident naval a avut loc, miercuri după-masă, în Delta Dunării, după ce o navă maritimă străină încărcată cu grâu a rămas fără motor pe canalul Sulina şi s-a izbit de mal, distrugând trei ambarcațiuni mari de agrement ancorate în zonă.

Incidentul naval a avut loc astăzi în jurul orei 15.00, la Mila Marină 2, pe Canalul Sulina. Din primele informaţii, o navă cargo Kormoran, sub pavilion Togo, încărcată cu 5.520 tone de gâu a suferit o defecţiune şi a rămas fătă motor fiind luată de curentul apei.

Potrivit presei locale cargoul a ocupat, practic, tot canalul şi a măturat cu pupa mai multe ambarcațiuni de pe malul opus, reușind chiar să scufunde una. Timp de mai bine de o oră, tot traficul naval în zonă a fost paralizat.

Imediat autoritățile au trimis la faţa locul două remorchere ale AFDJ Galați pentru a tracta nava în portul Sulina, astfel încât traficul naval să nu fie afectat.

De asemenea, un echipaj operativ format din ofițeri ai Căpităniei Sulina și ai Gărzii de Coastă investighează împrejurările în care s-a produs accidentul din Delta Dunării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE