2021-07-26 21:53

UPDATE. 100 de elevi de la liceul “Dimitrie Bolintineanu”, audiaţi de poliţie săptămâna viitoare

 |  12:03
UPDATE. 100 de elevi de la liceul “Dimitrie Bolintineanu”, audiaţi de poliţie săptămâna viitoare

UPDATE, ora 13.20: Procurorul care conduce ancheta în cazul tentativei de fraudare a Bacalaureatului de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” a renunţat la audierea celor 100 de elevi care urmau să fie ridicaţi imediat după ultima probă a examenului de Bacalaureat, susţinută vineri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei revine cu o precizare asupra mandatelor de aducere: „Vă spuneam mai devreme că mandatele de aducere au fost emise de către instanţa de judecată. Rectific: dintr-o greşeală am spus asta, au fost de fapt emise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În al doilea rând, mi s-a comunicat mai devreme că procurorul de caz, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care se ocupă de acest caz, a luat decizia de a renunţa la transportul copiilor şi de a fi audiaţi acum. Ei vor fi chemaţi la începutul săptămânii viitoare. În acest moment s-a declanşat procedura de citare legală a acestor copii pentru începutul săptămânii viitoare. În următoarele minute, copiii vor fi lăsaţi să plece acasă.”

UPDATE 13.10: Premierul Ponta contrazice Poliţia Capitalei: "Nu este mandat de aducere a copiilor la audieri. Nu putem lua copiii de pe stradă"

Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.

UPDATE, ora 12.42: Părinţii au înconjurat autocarele în care se află elevii şi au început să se certe cu poliţiştii. Poliţiştii vor ca autocarele cu elevi să meargă la Poliţia Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a dat lămuriri părinţilor şi jurnaliştilor aflaţi în faţa liceului: "Vorbim despre verificări care se fac în acest moment de către poliţişti şi procurori, în cadrul dosarului instrumentat în urmă cu o lună, după cum ştiţi. Nu au fost percheziţionate camere din incinta liceului şi nici copiii nu au fost percheziţionaţi.

Punem in executare mandate de aducere, s-a discutat cu fiecare copil în parte, cei care au avut probleme au fost lăsaţi să plece acasă. De exemplu un copil care e diabetic a mers acasă, un altul care mergea la un concurs important. Aproximativ 100 de mandate de aducere, copiii find conduşi jumătate la sediul DGA şi jumătate la Sediul Poliţiei Capitalei. 021 314 35 34 este numărul de telefon la care reprezentanţii poliţiei susţin că trebuie să sune părinţii, cerând interior 22181 şi vor obţine informaţii complete despre copiii lor.

Copiii nu sunt reţinuţi, nu sunt arestaţi. Discutăm cu ei pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede acest caz. Mai ales că vine vacanţa şi vrem să se bucure de ea, după o perioadă aşa grea. Pot fi asistaţi de către părinte sau tutore dacă sunt minori, în momentul anchetei."

Mai mulţi elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi părinţii acestora vor fi audiaţi vineri, la Poliţia Capitalei.  Este vorba despre dosarul în care se fac cercetări privind suspiciuni de fraudă la examen şi în care directoarea şcolii, Costica Vărzaru a fost arestată pentru trafic de influenţă.

Pe numele fiecărui elev există deja mandat de aducere. Anchetatorii spun că este vorba doar de o clarificare. Mai mulţi părinţi au blocat poarta. Aceştia nu vor să lase autocarele în care au fost urcaţi copiii, până când nu le va vorbi un reprezentant al Poliţiei, transmite Realitatea TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-07-05

In legatura cu acest articol...

Costica Vărzaru, directoarea Liceului “Dimitrie Bolintineanu”, arestată preventiv

BAC CU BANI LA SUTIEN. Directoarea striptease Vărzaru, tartorul fraudei de la liceul Bolintineanu - VIDEO
Parerea ta...

TIPIRIG
05 Iul 2013

Acuma nu mai anteleg nimica.Acesti 100 de elevi majori,caci toti sunt de peste 18 ani,ori sunt martori,ori sunt complici an frauda de mita.Elevii sunt partasi la o ilegalitate.Unde sunt oamenii legii,doar avem un sef de stat procuror.Sau ne facem ca ploua?
ANONIM
05 Iul 2013

Cel ce da mita este la fel de vinovat cu cel ce pretinde.Deci ia mai scoateti din cap prostia cu martorii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE