2020-12-01 17:38

Top 8 lucruri de făcut neapărat pe 1 ianuarie

 |  00:33
Top 8 lucruri de făcut neapărat pe 1 ianuarie

Ziua de 1 ianuarie reprezintă un moment de cumpănă între ani. În funcție de buna cunoaștere a tradițiilor mitologice, ziua de 1 ianuarie poate avea multe semnificații pentru fiecare. Din punct de vedere tradițional, pe lângă faptul că pe 1 ianuarie este sărbătoarea Sfântului Vasile, în această zi totul este dedicat obiceiurilor rituale ale sănătății, belșugului și bunăstarii, colindelor, semănatului, plugușorului și bineînțeles, sorcovitului!

În tradiția populară se spune că ziua de 1 ianuarie este una decisivă pentru întregul an, iar oamenii respectă o serie de tradiții și obiceiuri pentru ca anul ce tocmai a început să fie norocos și îmbelșugat.

1.Se spune că în prima zi a anului nu este bine să arunci nimic din casă, nici măcar gunoiul.

2. Dacă musafirii care vin în vizită pe 1 ianuarie sunt săraci, sărac îți va fi anul, daca sunt bogați atunci anul va fi un an îmbelșugat.

3. Bătrânii spun că ești norocos dacă strănuți în seara de 1 ianuarie. Alții zic că cei care nu strănută cu această ocazie nu vor avea un an foarte bun. Capul familiei trebuie să-i dea bani celui care strănută, astfel are și el noroc. 

4. În folclorul românesc există credința că este bine să coși pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile, întrucât vei avea mare noroc în noul an.

5. Se spune că 1 ianuarie e o dată bună pentru persoanele cărora le-a venit vremea de însurătoare. Vor găsi persoana potrivită cu care să-și petreacă viața și vor fi foarte fericite.

6. Tradiția populară spune că de Anul Nou se înnoiesc toate și de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an să-și pună un gând bun, ca să le meargă bine tot anul:

7. O superstiție veche spune că dacă în ziua de 1 ianuarie verși vin pe masă, anul ce tocmai a început va fi unul plin de noroc și de împliniri.

8. În prima zi a anului trebuie să fim cu zâmbetul pe buze la fiecare pas. Tradiția spune că cine va plânge pe 1 ianuarie va avea un an plin de evenimente triste.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE